Οι Αγιασμοί ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους στην Σάμο

Loading...


Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Ευσέβιος στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθοκάμπου, στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου καθώς και στο ΕΝΙΑΙΟ και ΕΠΑΛ Λύκειο Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους μαθητές υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η γνώση αποτελεί απαραίτητο εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου.

Κάλεσε τους μαθητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους. Ευχήθηκε, τέλος, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς. Στην σύντομη ομιλία του επίσης επεσήμανε ότι: «Το έναυσμα δόθηκε, με την ευλογία της Εκκλησίας, κατά τον Αγιασμό. Ο αγώνας αρχίζει. Στόχοι σας πρέπει να είναι ο εμπλουτισμός του νού με γνώσεις, αλλά και η καλλιέργεια του ψυχικού σας κόσμου. Η συγκρότηση της προσωπικότητάς σας απαιτεί και τα δύο. Ριχτείτε ευδιάθετα στον αγώνα της μάθησης. Επεκτείνετε και μόνοι σας το πεδίο της μόρφωσης. Τα εμπόδια που θα παρουσιασθούν να τα υπερπηδάτε και με αισιοδοξία να πορεύεσθε μπροστά. Εχθρός σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η οκνηρία, η απελπισία, η αδιαφορία. Τα αντίδοτα, είναι η εργατικότητα, η αναζήτηση και η ελπίδα. Επικαλεσθείτε πρώτιστα τη θεική φώτιση και η επιτυχία είναι βέβαιη».Ετικέτες