Οδύνη και θλίψη στο Πειραιά-Φωτορεπορτάζ από την αγρυπνία για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Loading...


Του Παναγή Φωκά

Μέσα σε κλίμα οδύνης και θλίψης μεταφέρθηκε η σορός του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Σπυρίδωνα στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας του Πειραιά. Πλήθος κληρικών και λαϊκών συνέρευσε στην εκκλησία για να προσκυνήσει τη σορό του αγαπητού ιεράρχη. Δίπλα στο φέρετρο πολλοί ιερείς από τη Κεφαλονιά, ανάμεσα τους και ο πρωτοσύγκελος π. Γεράσιμος Φωκάς, τα πνευματικά παιδιά του Δεσπότη, π. Παΐσιος Παράσχης, π. Φώτιος Γαβριελάτος , π. Δανιήλ Ζωγράφος, π. Νεκτάριος και π. Κυπριανός.

Πολλοί εκπρόσωποι Κεφαλλονίτικων συλλόγων παραβρέθηκαν ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στο σεβαστό Ιεράχη. Ανάμεσα τους διακρίναμε τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Πειραιά Βαγγέλη Σκλαβούνο, Έφη Αλεξάτου, και Σπύρο Αλυσανδράτο, την Πρόεδρο της Αστερίδας Ελένη Κουλουμπαρίτση, τον π. Υφυπουργό Πέτρο Αλιβιζάτο, τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία Βαγγέλη Κονάδη κ.α.
Αγρότερα τελέστηκε με πλήρη κατάνυξη προσκυνηματική αγρυπνία από τον π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη και πολλούς ιερείς από τον Πειραιά.
Σήμερα θα τελεστεί θεία λειτουργία και η σορός θα αναχωρήσει για Κυλλήνη.
Άφιξη στο Αργοστόλι περί τις 5.00 μμ – Η πομπή θα ξεκινήσει έξω από το Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ και θα κατευθυνθεί πεζή στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου. Αγρύπνια και προσκύνημα των πιστών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι εις τον Ιερό Ναό Μητροπόλεως.Ετικέτες