Ν.Ιωνίας Γαβριήλ: «Θαρσείτε και Μετανοείτε» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα, εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2015, η μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νέας Φιλαδελφείας.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Συνιερούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Παντελεήμων Ραπτέας και Αρχιμ. π. Άνθιμος Κωνσταντόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού π. Εμμανουήλ Μαθιουδάκης και άλλοι ιερείς.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε στον λόγο του τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία του, ενώ τον εξύμνησε για τη βοήθεια που προσέφερε από την πρώτη κιόλας μέρα της ενθρόνισής του, σε αναξιοπαθούντες, με φιλανθρωπίες και με την ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αγάπη και ευσπλαχνία που δείχνει αδιακρίτως σε όλους.
Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον π. Εμμανουήλ Μαθιουδάκη, για τα καλά του λόγια και τόνισε πως «τα χαρίσματα των ιερέων όταν δεν κατατίθενται στην Εκκλησία και δεν μοιράζονται με τους πιστούς που συμμετέχουν στα Άγια Μυστήρια, δεν έχουν καμία σημασία. Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, έχει διαφορετικά χαρίσματα, που αν δεν αξιοποιήσει ή μοιραστεί με τους συνανθρώπους του, επί της ουσίας θάβονται και είναι άχρηστα. Ότι διαθέτει ο καθένας από μας είναι από το Θεό. Τίποτα δεν είναι από μας.» , όπως αναφέρει και η Παραβολή των Ταλάντων.

Στην αναφορά του, για τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, τόνισε πως «οι άνθρωποι πάντα θα αμαρτάνουν. Το παράδειγμα, μας το δίνει ο ίδιος ο Χριστός με την Σάρκωσή Του, την πορεία από τη Βάπτιση έως την Σταύρωσή Του, που μοίρασε απλόχερα αγάπη και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους. Το Αίμα Του, είναι εκείνο που ξεπλένει τις όποιες αμαρτίες μας. «Μετανοείτε. Με την δική του Βάπτιση, μέσω του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, στέλνει το μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους, ότι έχουν την επιλογή της μετανοίας, για να τους απαλλάξει από τις αμαρτίες τους. «Θαρσείτε. Κανένα αμάρτημα δεν είναι ικανό να διακόψει τη σχέση Θεού και ανθρώπων, όσο μεγάλο και αν είναι. Το μόνο αμάρτημα που δε μπορεί να συγχωρεθεί, είναι η αμετανοησία των ανθρώπων, στα δικά τους αμαρτήματα.»

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού, προσέφερε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον Σεβασμιώτατο, που δημιούργησε ένα πνευματικό του παιδί από την ενορία, με τη σύζυγό του.

IMG_1192.JPG
IMG_1194.JPG
IMG_1198.JPG
IMG_1208.JPG
IMG_1214.JPG
IMG_1219.JPG
IMG_1226.JPG
IMG_1227.JPG
IMG_1232.JPG
IMG_1255.JPG
IMG_1269.JPG
IMG_1279.JPG
IMG_1300.JPG


Ετικέτες