Νειλουπόλεως Γεννάδιος: » Οι Άγιοι είναι οι ιατροί της κοινωνίας μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί οδηγοί που μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν στην ζωή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είναι οι φίλοι του ανθρώπου, που αφουγκράζονται τις ανάγκες των ανθρώπων. Οι αρχαίοι βυζαντινοί έλεγαν » βίος ανεόρταστος , μακρά οδός απανδόκευτος», χωρίς εορτές μοιάζει η ζωή σαν ένα δρόμο έρημο χωρίς οάσεις για ξεκούραση, για αναψυχή! 

Αυτή λοιπόν η κρίση του ανθρώπου να εορτάζει και να πανηγυρίζει διαρκώς μέσα στην ορθόδοξη πίστη και ζωή, δείχνει ακριβώς αυτήν την πρόκληση και την πρόσκληση της Εκκλησίας για αλλαγή. Μία αλλαγή όχι επιφανειακή, αλλά μία αλλαγή εσωτερική, αληθινή κατά Χριστόν την οποίαν έζησαν και ενσάρκωσαν με την ζωή και την θυσία τους, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Έτσι όταν εορτάζουμε έναν Άγιο θυμούμαστε τη ζωή του.

Ερχόμαστε σήμερα στην σεβάσμια αυτή Ιερά Μονή για να εορτάσουμε τους Αγίους Γεράσιμο και Ακάκιο τους νέους Ασκητές, να ζητήσουμε τη μεσιτεία τους, την προσευχή τους απέναντι στο Χριστό για να μας ελεήσει. Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών, είναι η δυνατή προσευχή της Εκκλησίας μας, είναι η προσευχή εκείνη που δίνει αισιοδοξία και ελπίδα στον δικό μας αγώνα, για ανακούφιση και γιατρειά από όλες τις ασθένειες.

Οι Άγιοι είναι οι αληθινοί ιατροί του ανθρώπου τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ.κ. Γεννάδιος ανήμερα της εορτής της Παναγίας της Τριχερούσης και των Αγίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων αφού πρωτίστως ευχαρίστησε για την φιλοξενία και υποδοχή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη με την αδελφότητα, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για την ξενάγηση και ενημέρωση του έργου της Μητροπόλεως 

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία της Λιτής μπροστά στην επιβλητική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ.κ. Γενναδίου και συμπροσευχουμένων πλήθους ιερέων και κόσμου.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ.κ. Γενναδίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου τοπικού Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού, πλήθους κληρικών και κόσμου.Ετικέτες