Ναός τεκμήριο αγάπης προς τα πρόσωπα της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό των Εγκαινίων του νεόδμητου και περικαλλούς Ιερού Ναού της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολλακίου ξεκίνησε το τριήμερο των λατρευτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των Θεσσαλονικέων Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το απόγευμα της 9ης Μαίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα μαρτυρικά λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­σπε­ρι­νός των Εγ­και­νί­ων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος και συνχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ.κ. Ιωσήφ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο οποίος τελέσθηκε με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών, μεταφέρθη και ετέθη εις προσκύνησιν η εφέστιος και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και έχει έρθει από τις αλησμόνητες Πατρίδες και συγκεκριμένα από τις Σαράντα Εκκλησίες, ενώ παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος Περιβολλακίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά καθώς και αντιπροσωπίες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων, ομίλισε επικαίρως, αναφερόμενος με τον μεστό και γεμάτο Θεολογικά νοήματα λόγο του, εις την εβδομάδα την οποία διανύουμε καθώς και στην σημασία και την σπουδαιότητα που έχει, όχι μόνο για κάθε τοπική Εκκλησία αλλά και για ολόκληρη την Οικουμένη, τα Εγκαίνια ένος νέου Ιεροί Ναού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην μοναδική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα της χαράς ζούμε σήμερα, η οποία ξεκινάει με τον Εσπερινό των Εγκαινίων του Πάνσεπτου Ναού και η οποία είναι μία στιγμή ιδιαιτέρας σημασίας για την τοπική  Εκκλησίας.

Ο Ιερός αυτός Ναός αποτελεί τεκμήριο της αγάπης όλων μας, προς τα πρόσωπα της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Μεγάλων Αγίων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι πραγματικά επιτέλεσαν ένα έργο ισοστάθμιο του έργου των Αγίων Απόστολων όταν εστάλησαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εις τους λαούς των Σλαύων αλλάζοντας ταυτοχρόνος το ρου, την πορεία και την ιστορία όχι μόνο των λαών της Ευρώπης αλλά και ολοκλήρου του κόσμου.
Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων κ.κ. Ιωσήφ, οι οποίοι με την παρουσία τους στις εόρτιες εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, μας μεταφέρουν την ευλογία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ενός μέρους όπου από εκεί ξεκίνησαν το θεάρεστο και μεγάλο πνευματικό ιεραποστολικό έργο τους οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.Ετικέτες