“Ναυάγιο” στην παρ’ ολίγον συμφωνία μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Μητρόπολης για την παραχώρηση του κηροποιείου

Loading...


Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, σε “ναυάγιο” κατέληξε η προ μηνών – άτυπη – προφορική και παρ’ ολίγον συμφωνία μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Μητρόπολης, ώστε ο χώρος που βρίσκεται το κηροποιείο του Αγ. Νικολάου και κάποια γραφεία (κάτω από το “Καμπαναριό”), να ενσωματωθούν – δια της εξαφάνισής τους – στη βασική ιδέα της μελέτης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιερός μητροπολιτικός ναός, αλλά και να “δέσει” περισσότερο ο συγκεκριμένο χώρος με τη νέα μορφή της πλατείας. 

Ενώ – αρχικά – από την πλευρά της Μητρόπολης, υπήρξε θετική πρόθεση για να συμβεί αυτό, στη συνέχεια, φαίνεται, πως, ζητήθηκε, να χτιστεί ένα μικρό “αρχονταρίκι”, μεταξύ του “Καμπαναριού” και του ιερού ναού, κάτι δηλαδή σαν μικρός εκκλησιαστικός ξενώνας – γραφεία.

Όμως, το αίτημα αυτό, ήταν αδύνατον να γίνει αποδεκτό, όχι από την πλευρά του δήμου Κοζάνης, αλλά ενδεχομένως από την 17η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία είχε αποδεχτεί την πρόταση της αρχιτεκτονικής μελέτης, αποκλειστικά και μόνο για το γκρέμισμα των γραφείων – κηροποιείου, χωρίς όμως να κατασκευαστεί κάτι άλλο στη θέση τους. Έτσι λοιπόν η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, δε θα επεκταθεί προς τα “κάτω” , αλλά θα περιοριστεί μέχρι τα όρια μεταξύ του πεζοδρόμου και των γραφείων του Μητροπολιτικού ναού.Ετικέτες