Νέα παρέμβαση Φθιώτιδος Νικολάου για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους: Διαζύγιο θανατηφόρο

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό της ομωνύμου πόλεως της Λοκρίδος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε σε ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με την συμμετοχή ιερέων ομόρων Ενοριών ενώ έψαλλαν δύο Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινή Μουσικής της Μητροπόλεώς κ. Ανδρέα Ιωακείμ και του Πρωτοψάλτου του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο κ, Νικόλαος ετόνισε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Ελένη φωτίζουν τον δρόμο και βοηθούν όλους μας να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν από το επίγειο πολίτευμα να βαδίσουμε στο ουράνιο, διότι για μας τους χριστιανούς «το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει». Ο Μέγας Κωνσταντίνος, πρώτος χριστιανός βασιλεύς, κατόρθωσε να ενώσει την κοινωνία με την κοινωνία της Εκκλησίας και αυτό το σύστημα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας υπάρχει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει με την θέληση του λαού να υπάρχει και στο μέλλον, παρά τις κατά καιρούς λεγόμενες σκέψεις και προτάσεις υπέρ του χωρισμού. Γιατί αν συμβεί αυτό, θα είναι διαζύγιο θανατηφόρο, από το οποίο θα ζημιωθεί το Γένος, διότι η Εκκλησία μένει εις τον αιώνα.

Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο προαύλιο του Ναού κατά την διάρκεια του οποίου νέοι και νέες μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στους εορτασμούς παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, ο Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας και πλήθους πιστών.Ετικέτες