Νέα εξόρμηση αγάπης Κινητής Ιατρικής Μονάδας Αννουσάκειου Ιδρύματος

Loading...


Συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ενδοχώρα, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας ή Νοσηλευτικά Ιδρύματα, η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Kισάμου & Σελίνου. Την φορά αυτή επισκέφθηκε τον ορεινό Βουτά της Επαρχίας Σελίνου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καντάνου, τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βουτά κ. Δήμητρας Σαρικάκη.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και συμμετοχή της γενικής γιατρού του Π.Ι. Βουκολιών του Κ.Υ. Καντάνου κ. Χριστίνας Λυγιδάκη και την βοήθεια των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι Σελίνου» της Ι. Μητροπόλεως (Κοινωνική Λειτουργός και Νοσηλευτής). Η Ιατρός κ. Λυγιδάκη γνώρισε τους μόνιμους κατοίκους του Βουτά, συμπληρώνοντας το ιατρικό ιστορικό τους, εξετάζοντας τους και παραπέμποντας τους για παραπέρα ιατρική διερεύνηση, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Εκτελέστηκαν Νοσηλευτικές πράξεις των μετρήσεων Αρτηριακής πίεσης, Σακχάρου, Οξυγόνου και Καρδιογραφήματος, μέσα στο άρτια εξοπλισμένο όχημα της Κινητής Μονάδας, η οποία διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.

Παράλληλα έγινε καταγραφή των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής αλλά και λήψη νοσηλευτικού ιστορικού από τους εργαζομένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Σελίνου της Ι. Μητροπόλεως. Συγκινητικό το αγκάλιασμα των κατοίκων που επισκέπτεται η Μονάδα και οι πολλές ευχαριστίες τους καθώς μαζί με την καταγραφή του ιατρικού τους ιστορικού, κυρίως όμως τις Ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται, αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα της υγείας τους, αλλά και σε προληπτικό επίπεδο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε την Ιατρό κ. Λυγιδάκη, το Κ.Υ. Καντάνου και σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος. Πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του.Ετικέτες