Μουσική Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Τα γράμματα της Παναγίας»

Loading...


Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, μουσική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο Συσσίτιο της Μητροπόλεως. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Τα γράμματα της Παναγίας» και ήταν βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του κρητικού συγγραφέα Ευαγγέλου Κακατσάκη. Αποτελείται από 6 γράμματα που η Παναγία απευθύνει στον Χριστό μέσα από τα οποία φαίνεται ο πόνος της μάνας που χάνει το μονάκριβο γιό της.

Τα γράμματα αφηγήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο η γνωστή καλλιτέχνις της πόλης μας Αμαλία Δούκα, συνοδεία βιολεντσέλου που έπαιξε ο καθηγητής μουσικής Κωνσταντίνος Βενετικίδης, ενώ ο πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Δημήτρης Σουλακάκης απέδωσε ανάλογους βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τόνισε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από τις υπόλοιπες, καθώς τα γεγονότα διαδέχονται γρήγορα το ένα το άλλο, αλλά είναι σημαντική για την ζωή των χριστιανών, καθώς ο Χριστός καταδέχθηκε να πεθάνει για να επαναφέρει τον άνθρωπο στο Θεό. Ευχαρίστησε δε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση και στήριξε με αυτόν τον τρόπο και το Συσσίτιο της Μητροπόλεως.

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ευάγγελος Κακατσάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ως θαύμα την εκδήλωση αυτή, καθώς δεν φανταζόταν πως θα φθάσει η φήμη του βιβλίου του από την Κρήτη στην Αλεξανδρούπολη και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας και όλους τους καλλιτέχνες για την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης. Ετικέτες