Μια σπουδαία εκδήλωση: Ελλήνων Ορθοδόξων ήθη και έθιμα (φωτο)

Loading...


Με αυτό το θέμα δόθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κ. Κηφισιάς μουσικοχορευτική παράσταση, συνοδυόμενη από τσάι με πλούσια εδέσματα τα οποία με πολύ αγάπη ετοίμασαν και προσέφεραν οι κυρίες της Ενοριακής Δράσεως του Ναού.

Ο Ιερομόναχος π. Ιωάννης στην σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία της παραδόσεως, ιεράς και λαïκης στη ζωή μας. Τόνισε ότι η ποικιλομορφία του γεωγραφικού τοπίου της χώρας μας σε συνδυασμό με τον ήλιο και τη θάλασσα καθόρισαν την διαμόρφωση των ηθών και των εθίμων που προσδιορίζουν το σύνολο της Ελληνικής παράδοσης, η οποία διαποτίζεται από τη δροσιά και τη χάρη της χριστιανικής αγάπης.
Τέλος αφού ευχαρίστησε  όλους για την παρουσία και την αγάπη τους, ευχήθηκε  να απολαύσουν το υπέροχο ταξείδι της Ελληνικής παραδόσεως. Το λόγο έλαβε στη συνέχεια η κα Σταυρούλα Πατακιά, δασκάλα της χορωδίας και των χορευτικών τμημάτων του Ναού μας, η οποία παρουσίασε στη στενή  σχέση του Έλληνα με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και πως αυτά τον βοηθούν να βιώνει αδελφωμένος  τη χαρά και τον πόνο της ζωής, πλησιάζοντας το  Χριστό και την Εκκλησία του. Προέτρεψε δε όλους να βιώνουν τον λαμπρό Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, ο οποίος δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί.
Στο δεύτερο μέρος  η χορωδία και τα χορευτικά μας  παρουσίασαν ήθη και έθιμα του τόπου μας, τα οποία προλόγησε και σχολίασε η κα Άρτεμις Αρβανίτη, κατηχήτρια του Ναού.

1
1
1Ετικέτες