Σοβαρή καταγγελία του Μητρ. Πειραιώς για εκμίσθωση κτιρίου από το ΙΚΑ

Loading...


Σοβαρή είναι καταγγελία του Μητροπολίτου Πειραιώς για διαβλητή διαδικασία εκμίσθωσης κτιρίου από το ΙΚΑ στον Πειραιά προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας! 

Αναλυτικά: 

Η παθογένεια του Ελληνικού Δημοσίου είναι η κυρία αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας της οποίας τις συνέπειες υφίσταται την τελευταία πενταετία ο λαός μας. Μία απόλυτη απόδειξη αυτής της παθογένειας είναι ο δημόσιος διαγωνισμός για την μίσθωση κτιρίου στον Πειραιά που διενήργησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Στον διαγωνισμό το Άσυλο Πενήτων Βασιλείου Αθανασίου Πρωθιερέως-Γηροκομείο Πειραιώς και ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίας Τριάδος Πειραιώς προσέφεραν δύο κτίρια 3.800 τμ στο πιο κεντρικό σημείο του εμπορικού κέντρου Πειραιώς και του λιμένος, Τσαμαδού και Φίλωνος το ένα και Κολοκοτρώνη το άλλο με απόλυτη προσβασιμότητα στους εξυπηρετουμένους από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διότι έξω από αυτά διέρχονται όλες οι συγκοινωνίες της πόλεως και χιλιάδες άνθρωποι καθημερινώς.

Στον διαγωνισμό και με έγγραφό μας (1175/2.11.2015) στον Διοικητή κ. Καλαματιανό (Αρ. Πρωτ. ΙΚΑ 17126/3.11.2015) δηλώναμε ότι δεν επιθυμούμε την καταβολή ενοικίου από το ΙΚΑ προς τα δύο Ιδρύματα αλλά μόνο τον συμψηφισμό με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ιδρυμάτων που ετησίως ανέρχονται στο ποσόν του 1.000.000 Ευρώ. Σημειωτέον ότι το μεν Γηροκομείο Πειραιώς περιθάλπει 220 απόρους ηλικιωμένους χωρίς καμμία επιχορήγηση από την Ελληνική Πολιτεία ο δε Προσκυνηματικός Ι. Ναός Αγίας Τριάδος ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς που σιτίζει καθημερινώς 6.500 εμπεριστάτους συνανθρώπους μας αδιακρίτως φυλής, εθνικότητος, θρησκείας και γλώσσης. Υπέρ της προσφοράς των δύο Ιδρυμάτων ετάχθησαν εγγράφως προς την Διοίκηση του ΙΚΑ όλοι οι επαγγελματικοί φορείς της πόλεως του Πειραιά για τον επιπρόσθετο λόγο να μην μεταφερθούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ εκτός του κέντρου της πόλεως.
Είναι εκπληκτική η αιτιολογία απορρίψεως της ανωτέρω προσφοράς των δύο Ιδρυμάτων στο ΙΚΑ που αποδεικνύει πλήρως τον χαρακτήρα του διενεργηθέντος διαγωνισμού. Την παραθέτομε για να εξάγει κανείς μόνος του τα συμπεράσματά του:
 

 

 

Επομένως κατά τους αξιοτίμους υπευθύνους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η προσφορά των κτιρίων των δύο Ιδρυμάτων είναι μεν κατάλληλη κατά τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού, αλλά δεν είναι «η πλέον κατάλληλη». Τώρα πως εκρίθη ότι δεν είναι η πλέον κατάλληλη εφ’ όσον δεν ελήφθη υπ’ όψιν η οικονομική προσφορά των Ιδρυμάτων έναντι των άλλων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό μόνο η αξιότιμη διοίκηση του ΙΚΑ μπορεί να απαντήσει. Πληροφορούμεθα ότι κατευθύνεται η διαδικασία στην μίσθωση ακινήτου επιχειρηματίου σε απομακρυσμένη από το κέντρο περιοχή με δυσχερεστάτη συγκοινωνιακή πρόσβαση και αν αυτό είναι αληθές αντιλαμβάνεται κανείς την αναλγησία της αποφάσεως όταν αρνείται να συμβάλη στην ανακούφιση δύο κοινωφελών ιδρυμάτων που προσφέρουν όντως κοινωνικό έργο και που καταβάλλουν ετησίως στο ΙΚΑ 1.000.000 Ευρώ εισφορές.

Δυστυχώς αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότης!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
 Ετικέτες