Μητρ. Σπάρτης: Oι ενάρετοι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ακολουθώντας το μαρτυρικό φρόνημα των Αγίων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και στην Καλογωνιά Σπάρτης εόρτασε ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός ναός.

Την Πέμπτη το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας και στο μαρτύριό της επιχειρώντας ένα παραλληλισμό με την εποχή μας, όπου οι ενάρετοι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ακολουθώντας το μαρτυρικό φρόνημα των Αγίων της Εκκλησίας μας σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Μητρ. Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να τιμούμε τους Αγίους της Εκκλησίας μας, καθώς και την ανάγκη να παραδειγματιζόμαστε από τη ζωή και τα διδάγματά τους.

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες