Μητρ. Πατρών: Παιδιά μου, κρατείστε στην καρδιά σας τον Χριστό και την Ελλάδα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, παρέθεσε δείπνο σε όλους τους νέους, που έπεσαν στα νερά του Πατραικού κόλπου κατά την μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων, προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.

   Οι ευλαβείς νέοι με πολλή μεγάλη χαρά απεδέχθησαν την πρόσκληση του πνευματικού τους πατέρα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

   Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και τους επήνεσε για την αγνή ευσέβειά τους, την αυθεντική τους πίστη προς τον Θεό και την αγάπη τους στην Πατρίδα.

   Να σημειώσωμε ότι εξερχόμενοι οι νέοι από την θάλασσα και κρατώντας τον Σταυρό στα χέρια τους, εφώναξαν εν ενί στόματι και μια καρδία « Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Ορθοδοξία».

   Μεταξύ των άλλων πατρικών συμβουλών είπε στα παιδιά ο Σεβασμιώτατος: « Παιδιά μου, κρατείστε στην καρδιά σας τον Χριστό και την Ελλάδα. Υψώστε την καθάρια φωνή σας και ορθώστε το ανάστημά σας, σε ο,τι επιβουλεύεται την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου, μειώνει τήναξία του, αμαυρώνει την θεοείδειά του και εξευτελίζει την υπόστασή του και καταστρέφει το μέλλον τους…».

 

 

 

 

 Ετικέτες