Μητρ. Πατρών: Ιερέας σημαίνει προσευχή, συγγνώμη διαρκής, σταυρική πορεία, θυσιαστική αγάπη(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σουλίου Πατρών, όπου φυλάσσεται η ιερά εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

 Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την χειροτονία εις Διάκονον του ευλαβεστάτου Ιωάννου Λαζανά, μέχρι πρότινος επιτρόπου και Ιεροψάλτου του ως άνω Ιερού Ναού, συνταξιούχου του Δημοσίου.

 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, (να σημειώσωμε, ότι εκκλησιάσθησαν, προνοία των Δασκάλων τους, και τα Σχολεία της περιοχής), εστίασε στην μεγάλη αξία του λειτουργήματος της Ιερωσύνης και στον σεβασμό που πρέπει να έχουν οι Λαικοί προς τα πρόσωπα των Ιερέων.
 Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, είπε: «…Ιερέας σημαίνει προσευχή, συγγνώμη διαρκής, σταυρική πορεία, θυσιαστική αγάπη, αφοσίωση και αυταπάρνηση. Καί σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον χειροτονηθέντα, ετόνισε: «…Δώσε αγάπη στον Λαό του Θεού και θα λάβης έλεος. Μείνε κοντά στον πόνο των ανθρώπων, παρηγόρησε και απάλυνε την αγωνία τους και θα έλθη πλουσία η χάρις του Κυρίου επί σε…».

 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο Σουλίου Πατρών, όπου συνομίλησε με τους Δασκάλους και με τους μικρούς μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 


 Ετικέτες