Μητρ. Κορίνθου: Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι πνευματικά νεκροί διότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Πουλίτσα και στον εκείσε πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, όπου και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό με αφορμή την εορτή της μνήμης του Θαυματουργού Αγίου Ιεράρχου.

 Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βέλου κ. Κων/νος Κουτσούρης με Κληρικούς της περιοχής, ενώ παρέστησαν και πλήθος πιστών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου ως ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, στην απλότητα του χαρακτήρος Του καθώς και στο μέγεθος της πίστεως Του, που Τον κατέστησε θαυματουργό και πριν από την κοίμηση Του. Τέλος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το ήθος την πίστη και την βιωτή του Αγίου, ώστε να προκόπτουν πνευματικά.

Το Σάββατο το πρωί, 12 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού αλλά και Ιερείς της περιοχής και Διακόνους, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Λυγιάς.

Και σε αυτήν την λατρευτική σύναξη η παρουσία των πιστών, με πρώτους τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν σημαντική, καταδεικνύοντας την ενότητα της Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπο. Στον εποικοδομητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου ως ποιμένος λογικών προβάτων πού ακολουθούν στην ζωή τους το παράδειγμα των Αγίων και του Ευαγγελίου με αγάπη για τον πλησίον τους, αντιπαραβάλλοντάς τους με τους σύγχρονους ανθρώπους, οι οποίοι είναι πνευματικά νεκροί, διότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για τον πάσχοντα αδελφό τους.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες