Μητρ. Κορίνθου: Αντίδραση στο «ραντεβού» με απιστία & αθεΐα που κανόνισαν εγχώριοι & ξένοι Κυβερνώντες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα, που επιβάλλει η ημέρα, εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Άγιων Επιφανείων στην πόλη της Κορίνθου.

Νωρίς το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου έλαβε χώρα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, εκπρόσωποι των Αστυνομικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Στην συνεχεία τελέστηκε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου παρουσία πλήθους πιστών και ευθύς αμέσως σύμφωνα με το πρόγραμμα, που κατάρτισε ο Δήμος Κορινθίων, ξεκίνησε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, η λιτανευτική πομπή προς τον «Φλοίσβο», το Κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου, όπου και περίμενε σκάφος (ευγενική προσφορά) από την «Διώρυγα Κορίνθου», στο οποίο επιβιβάσθηκαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης  και ο Ιερός Κλήρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Κορίνθου.

Με την παρουσία των Επισήμων και πλήθους Λαού, που με σύμμαχο τον καιρό και την ανέλπιστα ζεστή ημέρα είχαν κατακλύσει κυριολεκτικά το λιμάνι, πραγματοποιήθηκε η τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στα θαλάσσια νερά του Κορινθιακού, ενώ βούτηξαν περίπου σαράντα (40) κολυμβητές μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε, μετά από έντονο συναγωνισμό, ο κ. Γεώργιος Ταμπούκος από τα Εξαμίλια, ο οποίος, αφού τον παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη , έλαβε ως ευλογία ένα χρυσό σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι κολυμβητές έλαβαν αντιστοίχως από έναν ασημένιο σταυρό και ένα μπουρνούζι.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνιθου κ. Διονυσίου προς τις Αρχές, τον Κλήρο και τον Λαό, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας και κατέκλυσαν, στην κυριολεξία, το λιμάνι και την «μαρίνα», συμμετέχοντας πάνδημα στον εορτασμό των Θεοφανείων. Ακολούθως, ευχήθηκε αρχικά να συνεχίσουμε να έχουμε τον Χριστό «μέσα μας», όπως συμβαίνει χιλιάδες χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στους Έλληνες, αλλά και να αντιδράσουμε στο προγραμματισμένο «ραντεβού» με την απιστία και την αθεΐα, που μας κανόνισαν οι εγχώριοι και οι ξένοι Κυβερνώντες, «στήνοντάς» τους.

 

 

 

 

 

 

 

 


  Ετικέτες