Μητρ. Κηφισίας: H Ευρώπη στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και στη Χριστιανική Πίστη

Loading...


Το Λύκειο Σκάλας Ωρωπού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 18η Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κηφισίας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Λυκειάρχου του σχολείου κ. Ηρακλή Ψάλτη. 

Τον συνόδευαν μέλη του Γραφείου Νεότητος, ο αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Πρωτ/ρος π. Αναστάσιος Τραιφόρος καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σκάλας π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, ο κ. Λυκειάρχης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του, πρώτη φορά υποδέχεται Επίσκοπο στο σχολείο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξεως. Εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία της επικοινωνίας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

1.Τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό 2.Το Ρωμαικό Δίκαιο και 3.Τη Χριστιανική Πίστη. Αυτές οι αρχές πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν για το καλό όλων. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας δυστυχώς διέρχεται μεγάλη κρίση θεσμών και υπάρχει διαφθορά ηθών, αλλά αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που ζούμε σήμερα. Αναφέρθηκε σε ένα μοναδικό ελληνικό προσόν, το φιλότιμο, το οποίο όταν λειτουργεί, ο Έλληνας μεγαλουργεί.

Επεσήμανε ότι ο Χριστιανισμός ουδέποτε άσκησε βία, είναι ανοικτός προς όλους και συνδιαλέγεται με τους πάντες, αλλά τελικώς αφήνει τον άνθρωπο παντελώς ελεύθερο. Κάλεσε τα παιδιά να αγαπούν σωστά την πατρίδα μας και να προσεύχονται για την ειρήνη στον τόπο. Οι μαθητές τάχθηκαν υπέρ της διατηρήσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και διένειμε σε όλους μία επίκαιρη ευλογία. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με το σύλλογο των διδασκόντων και αντήλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και το πως θα βοηθήσουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

 

 

 

 Ετικέτες