Μητρ. Κερκύρας: Η εορτή της Μεταμορφώσεως μας καλεί να ατενίσουμε ως άλλοι Μαθητές τη Δόξα του Τριαδικού μας Θεού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Καμαρέλας, η οποία βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας τελέστηκε και λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Παντοκράτορος Χριστού στον περίβολο του μοναστηριού. Ο Μητροπολίτης στο λόγο που απηύθυνε προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στο Μυστήριο αυτό καθεαυτό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μέσω του οποίου κατανοούμε τη Δόξα του Τριαδικού μας Θεού.

Ακούεται -όπως μας πληροφορούν οι Ιεροί Ευαγγελιστές- η φωνή του Πατρός, ο Υιός μεταμορφώνεται, και η φωτεινή νεφέλη που σκεπάζει τους τρείς Μαθητές είναι ο Παράκλητος το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Ο Χριστός οδηγεί τους τρείς Μαθητές του στο όρος Θαβώρ, όπου ενώ πατούν στη γη, τους μεταφέρει στην αιωνιότητα, τους δείχνει τον ουρανό, βλέπουν το Άκτιστο Φως.

Συνεχίζοντας ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε πως σήμερα ο κόσμος μας ζει μέσα στην ανησυχία για την απόκτηση περισσοτέρων υλικών αγαθών, αδιαφορώντας για τα πνευματικά, για την Όντως Ζωή, βγάζοντας από την καθημερινότητά του την παρουσία του Θεού και τις εντολές Του. Η εορτή της Μεταμορφώσεως μας καλεί να ατενίσουμε ως άλλοι Μαθητές τη Δόξα του Τριαδικού μας Θεού.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους να μένουν στην παρουσία του Κυρίου μας, με την προσευχή, την πίστη και την ελπίδα και διαβεβαίωσε πως εαν ο Θεός είναι μαζί μας κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει.

 

 

 

  Ετικέτες