Με Σέρβους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου συναντήθηκε ο Νεαπόλεως Βαρνάβας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας είχε συνάντηση με μια ομάδα Σέρβων φοιτητών από τη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητού τους κυρίου Μιλόσεβιτς στο Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, όπου και φιλοξενούνται οι φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα παιδιά, τους τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς της Μητρόπολης με τη Σερβία, το Πατριαρχείο Σερβίας και το Σερβικό λαό από τα δύσκολα χρόνια του πολέμου μέχρι σήμερα. Τους ευχήθηκε να προκόβουν στις σπουδές τους και ζήτησε να προσεύχονται γα τη χώρα μας που διέρχεται δύσκολες μέρες.

Ο Καθηγητής τους, καθώς και ένας εκπρόσωπος των φοιτητών ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία, το καλωσόρισμα και για όσα προσέφερε μέχρι σήμερα στο λαό τους.
Ακολούθησε δείπνο στο οποίο παρακάθησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι και τραγούδησαν παραδοσιακά σερβικά τραγούδια.

Ως αντίδωρο οι Σέρβοι φοιτητές προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα αγιογραφημένη από Σέρβο που ευεργετήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη.

0907neap.jpg
0907neap1.jpg
0907neap2.jpg
0907neap3.jpg
0907neap4.jpg
0907neap5.jpg
0907neap6.jpg

 Ετικέτες