Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Αγ. Δημήτριος στον Πύργο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Από τον Πρεσβυτερο Νικόλαο Κατσηδημα

Εορτή του Αγίου Δημητρίου Μυροβλήτου, ενός από τους πλέον δημοφιλείς και γνωστούς Αγίους της Εκκλησίας μας, ο οποίος υπήρξε το πιο ωραίο και ιδανικό πρότυπο Χριστιανού νέου και στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Δ.Δ του Αγίου Ιωάννου Πύργου, με ιεροπρέπεια και κατάνυξη χάρις την άοκνη φροντίδα του εφημερίου π. Αθανασίου Αγγελόπουλου, καθώς επίσης και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου οι οποίοι φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ Αθανασίου, βοηθούμενος από Ιερείς άλλων όμορων ενοριών.

Το παρόν έδωσαν πολλοί Χριστιανοί της ενορίας καθώς επίσης και από άλλες ενορίες της ευρύτερης περιοχής. Τον δεξιό χορό των Ιεροψαλτών διεύθυνε με άριστο τρόπο ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου και καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ενώ τον αριστερό χορό διεύθυνε ο κ. Λάζαρος Ασμής, λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ενώ συμμετείχαν πολυάριθμοι μαθητές της ως άνω Σχολής, της οποίας στόχος δεν είναι μόνο να βγάλει άριστα καταρτισμένους Ιεροψάλτες πράγμα στο οποίο έχει διακριθεί μέχρι σήμερα χάρις το ανύστακτο και ακάματο ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού, αλλά να διατηρήσει και να μεταλαμπαδεύσει την γνήσια εθνική μας μουσική παράδοση που κληροδοτήθηκε ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές, στα νέα παιδιά στους μαθητές της Σχολής, οι οποίοι όταν αποφοιτήσουν λαμβάνουν πτυχία αναγνωρισμένα από το Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος στο κήρυγμά του, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού και τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, για την άρτια διοργάνωση της ενοριακής αυτής πανηγύρεως ενώ εξήρε την πρωτοβουλία τους, για την πρόσκληση των καθηγητών και των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να ψάλλουν κατά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών, ευχόμενος αυτή τους, η πρωτοβουλία να εύρη μιμητές και σε άλλες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

 Ετικέτες