Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι πανηγύρεις των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ι.Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


            Με την πρέπουσα εκκλησιαστικήλαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, έλαβαν χώρα οι Εκκλησιαστικές Πανηγύρεις δύο Ιερών Ιδρυμάτων Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Χαλκίδα.

            Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6Μαΐου 2016, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του ΟρφανοτροφείουΑρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έξω Παναγίτσα, το οποίο τελεί υπό τηνΔιεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος.

Την παραμονή της Εορτήςτελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείολόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχήπυκνού εκκλησιάσματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλώνΧαλκιδέων και εν συνεχεία ετελέσθη η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας,ανά τας οδούς της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος δεν λειτούργησε ανήμερα τηςπανηγύρεως, γιατί στις 10.30 το πρωί προεξήρχε στην Δοξολογία, ηοποία ετελέσθη για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, στην ΣχολήΠεζικού Χαλκίδος, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Δημητρίου Βίτσα, της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΤοπικώνΑρχών., εκπροσώπων των Σχολείων και Φορέων της Πόλεως και Χαλκιδαϊκού Λαού.

Ως εκ τούτου, ανήμερα της πανηγύρεωςτης Ζωοδόχου Πηγής, προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ.Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε οΑρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου – Προϊστάμενος του Ι. Ναού των Ευβοέων ΑγίωνΧαλκίδος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οΣεβασμιώτατος παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο «αναβίωσε»ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος « Έξω Παναγίτσα» στο προαύλιο του 8ου ΔημοτικούΣχολείου, πλησίον του Ορφανοτροφείου, με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως καιτην συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων.

Την Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου 2016, οΣεβασμιώτατος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό ΑγίουΠαντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, συλλειτουργούντωναρκετών Κληρικών με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ.Νικόδημο Ευσταθίου, σύμφωνα με παλαιά παράδοση που θέλει αυτή την Κυριακή ναπανηγυρίζει το Γηροκομείο και να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οιευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούνκαθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.

Και στις δύο πανηγύρεις, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος των ΔιοικητικώνΣυμβουλίων των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό καιφιλανθρωπικό έργο που αυτά επιτελούν, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε τοσεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία τους, ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρηςτης Τοπικής Εκκλησίας στους κτίτορες των Ιδρυμάτων, σε εκείνους που δώρισαν τιςπεριουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν στη λειτουργία τους,τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

 

 Ετικέτες