Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Παρεκκλήσιο του Αγ.Σπυρίδωνος στο Βασιλικό Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, Εφημέριου της Ενορίας και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής, τονίζοντας ότι ο Άγιος Σπυρίδων συντόνισε τη ζωή του, ώστε να είναι ο αυθεντικός τηρητής της Ευαγγελικής Αλήθειας.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου – Αντιδήμαρχος Ληλαντίων και κ. Αλέξανδρος Βουρής, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.

Στην πανήγυρη παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

2. Th. Leitourgia Agiou Spyridonos Vasilikou 12.12.2015  001.JPG
2. Th. Leitourgia Agiou Spyridonos Vasilikou 12.12.2015  002.JPG


Ετικέτες