Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι.Μ. Μακρυμάλλη Ψαχνών τον Αγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.

Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την παραμονή της εορτής, όπως και ανήμερα της εορτής, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, κατά τον Εσπερινό.

Τον θείο λόγο, κατά την Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι, προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα, όλοι οι πιστοί, γεύτηκαν και την παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν όλους.

Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλλε θαυμασιώτατα και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, πολυμελής Χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών.

Τόσον ο Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 001.JPG
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 002.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 003.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 004.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 005.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 006.JPG
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 007.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 008.jpg
Panigiris Ag. Partheniou I.M.Makrymallis 2016 009.JPG


Ετικέτες