Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη ο εορτασμός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Δράμας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με πίστη και ελπίδα στις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε ο ευσεβής λαός της Μητρόπολης Δράμας το Γενέθλιόν Της.

Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος χοροστάτησε και εκήρυξε το θείο λόγο στον εορτάζοντα ιερό Ναό του χωριού Σίψα (Ταξιάρχες).

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην ιστορική Ιερά Μονή της Εικοσιφοινίσσης. Στο κήρυγμά του μίλησε για τη θαυματουργική λύση της φυσικής στειρότητος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με τη γέννηση της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου. Παρομοίασε την εποχή μας ως εποχή στείρα πνευματικά, αναφέροντας σύγχρονα παραδείγματα της πνευματικής στειρότητος από την κοινωνική και πολιτική ζωή. Ευχήθηκε δε τη λύση της πνευματικής στειρότητος με την απόκτηση αρετών διά της πίστεως και της μετανοίας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της αχειροποιήτου εικόνος της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και η προσκύνησή της από τα πλήθη του λαού που συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νέους από τις βορειοδυτικές περιοχές του Νομού Δράμας, οι οποίοι κρατώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου τους ήρθαν προσκυνητές αποβραδύς στο Μοναστήρι καβάλα στ’άλογά τους.

0909drama.jpg
0909drama1.jpg
0909drama2.jpg
0909drama3.jpg
0909drama4.jpg
0909drama5.jpg


Ετικέτες