Με λαμπρότητα η Ι.Μ. Ζιχνών εόρτασε το Γενέθλιον της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος η Γέννησις της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών & Νευροκοπίου. Επίκεντρο και των φετινών εορτασμών ο Ενοριακός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης.

Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ο Ιερός Κλήρος οι Αρχές του τόπου και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, την οποία και μετέφερε προς ευλογία, αγιασμό και πνευματική στήριξη των πιστών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιερόθεος ο οποίος και ευχαρίστησε τόσο τον Άγιο Καθηγούμενο π. Μελχισεδέκ όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρον, δια αυτόν τον πνευματικόν πλούτον, όπως τόνισε, πού μας προσέφεραν στην Τοπική Εκκλησία κατά τον φετινό εορτασμό.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην συγκεκριμένη ενορία προσφέρθηκε σε όλους του προσκυνητές το πατροπαράδοτο ποντιακό έδεσμα « κεσκέκ» το οποίο και επιμελούνται οι εθελόντριες κυρίες της ως άνω ενορίας.

Την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του εορτάζοντος Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης.

IMG_0673.jpg
IMG_0686.jpg
IMG_0722.jpg
IMG_0731.jpg
IMG_0737.jpg
IMG_0756.jpg
IMG_0831.jpg
IMG_0901.jpg
IMG_0910.jpg
IMG_0958.jpg
IMG_0973.jpg
IMG_0976.jpg
IMG_0981.jpg


Ετικέτες