Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορινθία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια αλλά και με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, 14 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Γέροντος και Καθηγουμένου της Ι. Μονής «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Προκοπίου Μερτύρη, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στο Καθολικό της Ι. Μονής. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που κατέκλυσε την Ι. Μονή για να τιμήσει την Παναγιά μας, ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου απεύθυνε λόγους στηρικτικούς αναφερόμενος στο πρόσωπο της Θεομήτορος και στην ιδιαίτερη και διαχρονική σημασία που έχει για τον Ελληνισμό.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού). Στο τέλος της Ακολουθίας ο Ποιμενάρχης  απευθυνόμενος στους πιστούς, που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλύσει τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό αποδίδοντας την τιμή και την αγάπη του στην Παναγιά μας, αναφέρθηκε στην πάντα επίκαιρη και σπουδαία συνεισφορά της Θεοτόκου στους αγώνες του Έθνους και στην καταλυτική της παρουσία στις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων, καθώς, όπως θεωρεί ο Λαός μας, δια των πρεσβειών Της καί με τις μεσιτείες Της απεφεύχθησαν οι περισσότερες τραγωδίες στην ιστορία μας.
      

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες