Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου στην Ιερά Μονή Ελεούσης Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μονή Ελεούσης Πατρών ετελέσθη την Δευτέρα το βράδυ, 18.11.2016, Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών, οι οποίοι παρά το δριμύ ψύχος, κατέκλυσαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής, για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να ευχηθούν στην γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μοναχή Μακαρία, η οποία κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά της.

Ανήμερα, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και άλλων Πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην Ιερά Μονή Ελεούσης προκειμένου να ευχηθή στην Ηγουμένη Μακαρία επί τη ονομαστική της εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της εόρτιας τραπέζης που παρέθεσαν οι Μοναχές, απηύθυνε λόγους πατρικούς για τον σκοπό της μοναχικής ζωής, χρησιμοποιώντας λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε στην εορτάζουσα Ηγουμένη Μακαρία, ευλογία παρά Κυρίου, υγεία κατ’ άμφω και κάθε πνευματική πρόοδο, και εις αυτήν αλλά και στην περί αυτήν αγία αδελφότητα.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες