Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Πρέβεζα ο Πολιούχος της Αγ. Χαράλαμπος (Φωτο & video)

Loading...


Φωτό: Νίκος Μακρής

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε σήμερα στην Πρέβεζα ο Πολιούχος της Αγ. Χαράλαμπος.

Οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους από την Μονή Σπηλαίου ολοκληρώθηκαν σήμερα με την Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και την Εικόνας του Πολιούχου της Πρέβεζας.

Σήμερα η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Χαραλάμπους ξεκίνησε στις 07:00 το πρωί στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, και στις 10:30 η περιφορά στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας με την συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφέας.

Το παρών έδωσε σύσσωμος ο ιερός κλήρος καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι δήμων από γειτονικούς νομούς, εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων και αρχών της πόλης, σωματείων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

1

1

1

1

Σήμερα στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης προς τιμή του Αγ. Χαραλάμπους.

Το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει την Τρίτη στις 09:30 μετά την θεία λειτουργία.

Δείτε την περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους 

{youtube}6oeDkfAZcXc{/youtube}Ετικέτες