Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε κι’ εφέτος η πανήγυρη του Προσκυνήματος των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο. Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον υπαίθριο Εσπερινό, που καθιερώθηκε πλέον να τελείται στον περίβολο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας μίλησε στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών τόσο για την θαυματουργή δράση των Αγ. Αναργύρων όσο και για την επιτυχή έκβαση των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ», η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την καταλυτική παρουσία των Κορινθίων Χριστιανών.

Το πρωί της Τρίτης 1ης Ιουλίου, στην Θ. Λειτουργία προέστη ο προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο, από Ιερείς και Διακόνους. Ο Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, προέτρεψε τους πιστούς, με πειθαρχία προς τον Επίσκοπό τους, να συνεχίσουν το μεγάλο και αξιέπαινο απ’ όλους φιλανθρωπικό έργο, που επιτελούν, το οποίο αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της διδασκαλίας του πολιούχου μας Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Ακολούθως, στάθηκε στον θαυμαστό βίο των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος αποτελεί ύψιστο παράδειγμα Χριστιανικής αγάπης.

Την Ιερά αυτή πανήγυρη, που σήμανε και το τέλος των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Προστάτου μας Απ. Παύλου, υπό τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ», έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαριστώντας τον προσκεκλημένο του Αρχιερέα, τους Ιερείς του Προσκυνήματος αλλά και όλους τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και τους πιστούς, που απάντησαν στα καλέσματα της Τοπικής Εκκλησίας με υπακοή και έδωσαν σε όλες τις Εκδηλώσεις το δυναμικό τους παρόν, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα της Εκκλησίας. Επιπλέον, τους προσκάλεσε στο Παγκορινθιακό προσκύνημα της Τήνου, κατά την 7η και 8η Ιουλίου, ώστε για μια ακόμη φορά να διατρανωθεί η αγαστή σχέση Ποιμενάρχου – Ποιμνίου και να ενισχυθεί η Φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεως.

index.php_.jpg

 

index.php5_.jpg

 

index.php0_.jpg

 

index.php6_.jpg

 

index.php8_.jpg

 

index.php1_.jpg

 

index.php2_.jpg

 

index.php9_.jpg

 

index.php10.jpg

 

index.php4_.jpg

 

index.php11.jpg

 

index.php12.jpg

 

index.php13.jpg

 

 

 

index.php15.jpg

 

index.php16-620x330.jpg

 Ετικέτες