Με κάθε επισημότητα η εορτή του Τιμίου Σταυρού στις Καλυθιές της Ρόδου (φωτορεπορτάζ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στις Καλυθιές της Ρόδου, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, η θεία λειτουργία για την παγκόσμια εορτή της Ορθοδοξίας μας, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος συνεπικουρούμενος από κληρικούς του νησιού.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κήρυξε τον Θείο Λόγο και μίλησε για τον ύμνο του ‘Σώσον Κύριε τον Λαόν σου’ λέγοντας ότι: ‘πρόκειται για ένα εμβατήριο που το ακούμε πολλές φορές και σε πολλές περιστάσεις’ και έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού αλλά και στη σημασία του ως σύμβολο για τους χριστιανούς.

Παράλληλα, μίλησε για την ζωή του χριστιανού ‘ο οποίος καλείται να σηκώσει τον δικό του σταυρό του μαρτυρίου’ και υπενθύμισε την αγάπη και την σημασία της θυσίας του Κυρίου μας με τον σταυρικό του θάνατο.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου, έκανε λόγο για την προσπάθεια ‘αποχριστιανοποίησης’ που καταβάλλεται από διάφορα κέντρα της Ευρώπης και αλλού, εφιστώντας την προσοχή στους πιστούς να μην συμμετέχουν σε αυτό, ούτε και στις προσπάθειες κατάργησης των χριστιανικών συμβόλων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε μεγάλη περιφορά της εικόνας στο χωριό και στο κέντρο της πλατείας, ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους άρτους τους οποίους μοίρασε στους πιστούς.

Π.Ντ.-ΦΩΤΟ: Savvoulis

 

 

 

 

 Ετικέτες