Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στο Ξυλόκαστρο ο Πολιούχος της πόλης Αγιος Βλάσιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ο λαός του Ξυλοκάστρου τίμησε στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό της πόλεως τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο.

Το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου (Τετάρτη 10 – 2 – 2016), τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. με την συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου και του επιχώριου Ποιμενάρχη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.
Τόσο κατά τον πολυαρχιερατικό εσπερινό και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριάκος ο Υμνογράφος» με χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Γκιούλη Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Σήμερα Πέμπτη 11 – 2 – 2016, το πρωί τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου με την συμμετοχή των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου και του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία , ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Όμως η επίσκεψή του στο Ξυλόκαστρο ματαιώθηκε καθώς μπλόκα και η γενικότερη κατάσταση δεν το επέτρεψαν να απομακρυνθεί από την Αθήνα.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, στους δρόμους πέριξ του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και Χρίστος Δήμας, o τ. Υπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευριπίδης Γκίατας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κάσσιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γιώτα Μπάγκα, ο ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο εορτάζων Πρόεδρος της Μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βλάσιος Τσιώτος, οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου κ. Δημήτριος Σκούρας και Αντώνης Κλαδούχος , ο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Κουσουλός, Νίκος Κεκερής και πλήθους πιστών…

1102xyl (2).jpg
1102xyl (3).jpg
1102xyl (4).jpg
1102xyl (5).jpg
1102xyl (6).jpg
1102xyl (7).jpg


Ετικέτες