Με αγρυπνία θα εορταστούν τα ονομαστήρια του Μητρ. Κορίνθου

Loading...


Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ε. ε., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος  Μητρ. Κορίνθου κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης  θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 21.00’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εορταστικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Στην Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού  να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη τους εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος. Ιερό καθήκον όμως υποχρεώνει όλους μας, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες και τους ευσεβείς Χριστιανούς της Κορινθίας , να προσέλθουμε και να συμπροσευχηθούμε για την συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, τους αδελφούς μας Χριστιανούς, που απηνώς διώκονται στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και αλλού, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για τον ακούραστο Μητρ. Κορίνθου, που αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων μας που αποτελούμε το Θεόθεν εμπεπιστευμένο Ποίμνιό του.
 Ετικέτες