Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Παναγία να βοηθήσει να αναδειχθούν πρόσωπα που θα εργαστούν για την ευημερία του λαού μας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών υποδέχτηκε η πόλη της Μεσσήνης την ιερή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή της εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.
Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Δυστυχώς, η κρίση που διανύουμε, εκτός από οικονομική και κοινωνική, τείνει να γίνει και ανθρωπιστική». Κλείνοντας και ορμώμενος από τη σημερινή εκλογική διαδικασία, ευχήθηκε η Παναγία να βοηθήσει να αναδειχθούν πρόσωπα που θα εργαστούν για την ευημερία και την προκοπή του λαού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Τσώνης και Καλαμάτας Π. Νίκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, Ν. Γιαννακοπούλου, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Κωνσταντινέας, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Αδ. Μητρόπουλος, εκπρόσωποι του 9ου ΣΠ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.