Μεσογαίας Νικόλαος: «Να επιτρέψουμε στην ενέργεια του Θεού να εισέλθει μέσα μας, ώστε να ενωθούμε με το πρόσωπό Του»(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη, η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασιλίσσης στη Ραφήνα.

Της Ακολουθίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο και τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των λέξεων «μυστικός» και «μυσταγωγώ», που χρησιμοποιούνται στην υμνολογία της Εκκλησίας

«Ο Χριστός μυσταγωγεί τους μαθητές του. Τους παίρνει και τους εισάγει στο δυσπρόσιτο Μυστήριο του Θεού,το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.»

Σε άλλο σημείo ο κ. Νικόλαος ανέφερε πως «Ο Θεός εισέρχεται στην ιστορία, καθώς ενδύθηκε την ανθρώπινη φύση με αγάπη προς τον άνθρωπο. Θυσιάζεται γι’ αυτόν («τούτο μου εστί το Σώμα, το υπερ υμών κλώμενον» και «τούτο μου εστί το Αίμα το υπέρ υμών εκχυνόμενον»), δέχεται τον θάνατο και τον υπερνικά. Τέλος, γίνεται κοινωνούμενος, προσφέρεται, μέσα από τη Θεία Κοινωνία σε κάθε άνθρωπο και τον θεώνει.»

Έκλεισε τον λόγο του καλώντας τους πιστούς «να μην μείνουμε άνθρωποι, αλλά να επιτρέψουμε στην ενέργεια του Θεού να εισέλθει μέσα μας, ώστε να ενωθούμε με το πρόσωπό Του.»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, μοίρασε στο εκκλησιάσμα λαμπάδες από αγνό κερί, που κατασκευάζονται στο κηροπλαστείο της Μητροπόλεως, κάτι που συνηθίζει κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα. 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες