Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 21 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρικά η Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Χανίων.

Στην Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινόυ προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του οικείου εφημερίου Πρωτ. Νικολάου Χαροκοπάκη και πλειάδας Ιερέων και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην ζωή της Αγίας της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην καθαρότητα της ψυχής της, και στην βαθυτάτη πίστη της στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Όταν Αναστήθηκε ο Κύριος, φανερώθηκε στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, στην Παναγία, και στη Μαρία του Κλωπά, λέγοντας τους την χαρακτηριστική λέξη » χαίρετε». Η πιο επίκαιρη λέξη στις ημέρες μας, το πιο επίκαιρο μήνυμα, το πιο ωραίο βίωμα, είναι το »χαίρετε». Το »χαίρετε» που βγήκε από τον Τάφο και χάρισε σε όλους ζωή και ανάσταση. Αυτό το ΄΄χαίρετε΄΄μας δίνει σήμερα ο Χριστός, που είμαστε όλοι περίλυποι και αγχωμένοι, κουρασμένοι και θλιμμένοι από πολλούς και από πολλά.

Ο άνθρωπος που πιστεύει σε αυτό το »χαίρετε» γίνεται πανίσχυρος και παντοδύναμος. Όσο και αν υποφέρει, όσο κι αν του λείπουν πράγματα και πρόσωπα και καταστάσεις που δεν του είναι ευχάριστες, εκείνος ζει και πορεύεται με εκείνο το »χαίρετε» που είπε ο Χριστός στις Μυροφόρες γυναίκες, και που εκείνες το έπιασαν σαν λουλούδι προσφέροντας το στον κάθε άνθρωπο που βιώνει μέσα του την λύπη και κάθε στεναχώρια.

2207imka.jpg
2207imka1.jpg
2207imka2.jpg
2207imka3.jpg
2207imka4.jpg
2207imka5.jpg


Ετικέτες