Λιτανεία της Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών, λαϊκών και κληρικών τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως στον Νέο Κόσμο.

Στις ακολουθίες προεξήρχε Θεοφιλέστατος Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου, πλαισιούμενος από πλειάδας ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά το Πέρας της Λιτάνευσης ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. Νικόδημος Καβαρνός ευχαρίστησε θερμά τους θεοφιλεστάτους επισκόπους που λάμπρυναν με την παρουσία στους την Ιερά πανήγυρη, τους συνεφημερίους του Ιερού Ναού τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευγένιος Παντζαρίδης και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μπουζέτο, τους Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , όσους συνετέλεσαν να διεξαχθεί άρτια η πανήγυρη του Ιερού Ναού, τον Δήμαρχο Αθηναίων για την παραχώρηση της πολυπληθής φιλαρμονικής Αθηνών που ήχησε κατά την περιφορά, τους προσκόπους, τον φιλόχριστο πιστό λαό του Θεού, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Αρχιεπ. Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτη και τέλος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο.