Λαοθάλασσα στην αγρυπνία για τον Όσιο Παϊσιο στη Λάρισα

Loading...


Πανηγυρικά τελέσθηκε στην Λάρισα η πρώτη ιερά αγρυπνία μετά την αγιοκατάταξη του νέου αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου, του Αγιορείτου, προς τιμήν του, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου το βράδυ στον νεόδμητο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Νέα Πολιτεία.

 Στην πολύωρη και όντως κατανυκτική ιερά αγρυπνία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και έψαλε για πρώτη φορά την ασματική ακολουθία του νέου αγίου, μεγάλος χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της σχολής βυζαντινής Μουσικής ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ¨ κ.Ηλία Παπαδόπουλου.

Στην ιερά αγρυπνία συμμετείχαν πλήθη πιστών χριστιανών και ιδιαίτερα πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ευλαβούνται πολύ τον νέο άγιο της Εκκλησίας και θερμά τον επικαλούνται στις προσευχές τους. Στους φιλαγίους πιστούς μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος δοξολόγησε το όνομα του αγίου Θεού, που στην αντιαγιοπνευματική εποχή μας, αποκαλύπτει νέους αγίους της Εκκλησίας μας, ηγέτες και προστάτες του λαού, ενώ αναφέρθηκε σε πολλές προσωπικές του εμπειρίες από τον ηγιασμένο και θεοφόρο όσιο Παΐσιο, που στο παρελθόν πολλές συμβουλές και αγαθούς λόγους απεκόμισε από αυτήν την ηγιασμένη και οσιακή ψυχή. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αρτοκλασία, επαίνεσε τις κυρίες της ενορίας, που με τόση σπουδή φιλοτέχνησαν τις ιερές εικόνες του αγίου Παΐσίου και χειροθέτησε Πνευματικό, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, αρχιμανδρίτη π.Νεόφυτο, ευχηθείς προς αυτόν τα βέλτιστα και στην νέα του διακονία.Ετικέτες