Λαμπρό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα 28 Σεπτεμβρίου πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον περικαλή Ιερό Ναό του Αγίου ανδρέου στην Πάτρα επι την επέτειο των 50 ετών απο την επανακομιδή της Τιμιας Κάρας του Αγίου αποστόλου Ανδρέα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο οικείος Mητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενοι από πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς Ναό τελέστηκε η, εις Διάκονον, χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Μανέτα Σωτήριου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ . Χρυσόστομο ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόσωπο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και συμβούλεψε τον νέο Διάκονο να πάρει Θάρρος και να προχωρά με την απλότητα που τον διακρίνει, το ταπεινό φρόνημα, την καλοσύνη και τον ζήλο για την Εκκλησία γιατί χειροτονήθηκε μια σημαντική ημέρα διότι οι Πατρινή ήμαστε δικά του παιδιά, ότι έχουμε σε εκείνον το λέμε, ότι μυστικό πόθο έχουμε σε εκείνον το εξομολογούμαστε, εύχομαι στον θεό κ προσεύχομαι να σε ευλογήσει να έχεις μια καλή Διακονία στον αμπελώνα του κυρίου.

Οι λαμπρές Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούνε σήμερα το απόγευμα με την Ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου.Ετικέτες