Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους πολιούχους της Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Της Τριπόλεως δόξα και θερμοί αντιλήπτορες, αθλήσαντες εν ταύτη Νεομάρτυρες ώφθητε, Δημήτριε γενναίε αθλητά και Παύλε των Μαρτύρων μιμητά· διά τούτο την αγίαν μνήμην υμών τιμώντες, ανακράζομεν· Δόξα τω ενισχύσαντι υμάς, δόξα τω στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δι’υμών πάσιν ιάματα.

Την Παρασκευή 22αν Μαίου 2015, ανήμερα της μεγάλης τοπικής εορτής των αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην πόλη της Τριπόλεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας έχει καταρτίσει, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργιά προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο. Συμμετείχαν επίσης στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, συνεπικουρούμενοι από Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου, Τριπολιτών, αρχόντων και ευλαβούντων τους Αγίους, συνέρευσε από πρωίας στον ιερό Ναό, που τιμάται επ” ονόματι των Αγίων, λαμβάνοντας την ευλογία και τη Χάρη των αγίων Νεομαρτύρων μας.

Το εσπέρας και περί ώραν 7ην απογευματινήν, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και, εν συνεχεία, η Λιτανεία των ιερών Λειψάνων των Αγίων, στους δρόμους της Τριπολιτσάς, όπου και είχαν περπατήσει και οι άγιοι Νεομάρτυρες.

tripoli_polioux1.jpg
tripoli_polioux5.jpg
tripoli_polioux8.jpg
tripoli_polioux11.jpg
tripoli_polioux12.jpg
tripoli_polioux14.jpg
tripoli_polioux20.jpg
tripoli_polioux21.jpg
tripoli_polioux23.jpg
tripoli_polioux29.jpg
tripoli_polioux30.jpg


Ετικέτες