Λαμπρό ο εορτασμός του πολιούχου της Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και πάλι στις 3 Μαίου στην πόλη της Μυτιλήνης η μνήμη του αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του οποίου η Τίμια Κάρα του με το άφθαρτο σκήνωμά του φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης.

Κατά την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων, τον οποίων προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, ο οποίος και εκήρυξε.

Ανήμερα τις εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης με τη συμμετοχή Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών, τον πρεσβυτέρων του Ναού, άλλων πρεσβυτέρων και ενός διακόνου.

Στο εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης προς την προκυμαία όπου τελέστηκε τρισάγιο με την συνοδεία της μπάντας της 98 ΑΔΤΕ. Στην κεφαλή την πομπής παιδιά από όλα τα σχολεία της Λέσβου παρέλασαν με ένα κρίνο στο χέρι τους. Στην Λιτανεία συμμετείχε και το χριστιανικό κέντρο νεότητας αλλά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μυτιλήνης.

Φέτος ο κόσμος ήταν πολύς αλλά αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν η πνευματική συμμετοχή του κόσμου στην γιορτή.

Ο πονεμένος κόσμος ήρθε και εναπόθεσε το πόνο του, τη αγωνία του, την αρρώστια του στον Προστάτη Άγιο μας που σαν φιλόστοργος Πατέρας τρέχει και προτρέχει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του . Οι περισσότεροι Μυτιληνιοί έχουν εμπειρίες από τον Άγιο Θεόδωρο και δικαίως είναι Προστάτης της Πόλης της Μυτιλήνης αλλά και όλου του νησιού μαζί με τους άλλους ένδοξους Αγίους μας!!!

0504lesvos.jpg
0504lesvos1.jpg
0504lesvos2.jpg
0504lesvos3.jpg
0504lesvos4.jpg


Ετικέτες