Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Πιερία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα, κατάνυξη και μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε και εφέτος η Ιερά Πανήγυρη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών και Οικουμενικού Διδασκάλου Εφραίμ του Σύρου στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Στο περικαλλέστατο Καθολικό της Ιεράς Μονής ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων του Επιχωρίου Επισκόπου Κίτρους κ. Γεωργίου και του Επισκόπου Safita του μαρτυρικού Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Δημητρίου μετά πλειάδος Ιερέων, Ιερομονάχων της τοπικής Εκκλησίας και εξ άλλων Μητροπόλεων, συνδεδεμένων πνευματικά με την Ιερά Μονή και την Σεβαστή Γερόντισσα υπό τις κατανυκτικές μελωδικές ψαλμωδίες των μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Κίτρους κ. Γεώργιος.

Την κυριώνυμη ημέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Safita κ. Δημήτριος, περιβαλλόμενος από τον Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους π. Παντελεήμονα, Ιερομονάχους και Ιερείς. Τόν Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους π. Σεβαστιανός, ο οποίος με τον φλογερό λόγο του αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Εφραίμ, του Αγίου των δακρύων και της μετανοίας και στα μηνύματά του στον σύγχρονο κόσμο.

Στό τέλος, πλήν της ευχής του κολλύβου στον Όσιο Εφραίμ, το οποίο επιμελήθηκαν αγιογραφικώς οι αδελφές της Μονής, εψάλη και το καθιερωμένο μνημόσυνο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για την υποδοχή και την μεγάλη ευλογία να παραστεί και να λειτουργήσει στην περιώνυμη Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, την μοναδική που τιμά τον Μεγάλο αυτό Άγιο της Συρίας, από την οποία και ο ίδιος προέρχεται, καθώς και την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Σεβαστή Γερόντισσα Αικατερίνα και την περί αυτήν Αδελφότητα για την μεγάλη φιλοξενία και την διακεκριμένη αγάπη τους καθώς και όλους τους Ιερείς, τους παρευρισκομένους άρχοντες του τόπου και τους πολυπληθείς προσκυνητές που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή από όλα τα μέρη της Ελλάδος και το εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Πανηγύρεως παρετέθη, με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη από τις αδελφές – Μοναχές, Μοναστική Τράπεζα.

Η απόδοση της ημέρας τελείωσε με τον Εσπερινό – την Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρον και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Safita κ. Δημητρίου μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους κ. Ιωακείμ.

Ας έχουμε τις πρεσβείες και την Χάρι του Οσίου Εφραίμ του Σύρου.

IMG_6028.jpg
IMG_6083.jpg
IMG_6208.jpg
IMG_6270.jpg
IMG_6379.jpg
IMG_6437.jpg
IMG_6438.jpg
IMG_6445.jpg
IMG_6540.jpg


Ετικέτες