Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Newcastle(ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους Ομογενών, με ευλάβεια και εντυπωσιακή τάξη, εορτάσθηκε και στην πόλη του Newcastle η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821. 

Απο ενωρίς ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων πλημμύρισε απο Ομογενείς που θέλησαν να τιμήσουν την Μεγάλη αυτή Ημέρα, την διπλή αυτή Γιορτή, που ο απανταχού Ελληνισμός εορτάζει πάντοτε με ξεχωριστή τιμή και μεγαλοπρέπεια. Τα δύο ιερά Χαίρε των Ελλήνων: To “Χαίρε και Χαριτωμένη Μαρία” και το “Χαίρε ώ Χαίρε Λευτεριά”.

Από νωρίς προσήλθε στον Ιερό Ναό, ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ζήσσης Αντωνιάδης συνοδευόμενος από την Μητέρα του κα Ελευθερία Αντωνιάδη, σύζυγο του αείμνηστου Ανδρέα Αντωνιάδη, που για δεκαετίες υπηρέτησε την Ομογένεια της περιοχής από την θέση του Προξένου της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ενορίας / Κοινότητος κ. Απόστολος Μυλωνάς, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρώην Πρόεδρος κ. Θεμιστοκλής Γκούμας, αντιπρόσωποι άλλων Ομογενειακών Οργανώσεων και πλήθος πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θεία Λειτουργίας, έφθασαν και μπήκαν στον Ναό, οι Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου, με τις Εθνικές τους Στολές, και με τις Σημαίες της Ελλάδος και Αυστραλίας, συνοδευόμενοι από τις Δασκάλες τους. Γέμισε ο Ναός από από μικρούς Αγγέλους. Την ελπίδα του Θεού για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά την Θεία Λειτουργία και στην Τελετή της Κατάθεσης Στεφάνων στο εντός του Ιερού Ναού Μνημείο, Στέφανο κατέθεσε εκ μέρους της Γενέτειρας, ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ζήσσης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος της Ενορίας/Κοινότητος κ. Απόστολος Μυλωνάς, καθώς επίσης Στεφάνια κατέθεσαν Παροικιακές Οργανώσεις, η Νεολαία και οι Μαθηταί του Ελληνικού Σχολείου.

Στην ομιλία του ο π. Νικόλαος, αφού αναφέρθηκε στις θυσίες των Ηρώων του 1821, Κληρικών και Λαίκών, που πολέμησαν “Για του Χριστού την πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία,” τόνισε την ευθύνη και το ιερό καθήκον των σημερινών Ελλήνων, να παραμείνουν άξιοι αυτής της Ελευθερίας, που οι Ηρωες του 1821 κέρδισαν με το αίμα τους, αλλά και την ευθύνη των απανταχού της Γής Ομογενών μας, να διατηρήσουν ανόθευτους τους πολύτιμους θησαυρούς που σαν μοναδικά εφόδια πήραν από την Γενέτειρα, όταν οι δύσκολες τότε συνθήκες οδήγησαν τα βήματα τους σέ ξένους τόπους, ιδιαιτέρως στην μακρινή αλλά φιλόξενη αυτή χώρα που ζούμε σήμερα περισσότερο από ένα Εκατομμύριο Ελληνισμός, και τους οποίους θησαυρούς, την Ορθοδοξία, την Γλώσσα και την Ελληνική Παράδοση, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά”, και με συγκίνησε ανέφερε ότι τόσον η Εκκλησία όσον και η Ελληνική Πολιτεία θα οφείλουν πάντοτε βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν την ζωή τους υπηρετώντας την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας του Εκκλησιαστικού Προγράμματος, οι Επίσημοι, οι μαθηταί του Ελληνικού Σχολείου και οι Ομογενείς κατέκλυσαν την Μέγάλη Αίθουσα Τελετών της Ενορίας / Κοινότητος, το γνωστό Ελληνικό Κοινοτικό Μέγαρο, ή όπως το αποκαλούν οι Αυστραλοί, “Newcastle’s White House”, όπου όλοι παρεκάθησαν στο Επίσημο Εορταστικό Γεύμα, κατα την διάρκεια του οποίου, τους Συμπάροικους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ενορίας Κοινότητος κ. Απόστολος Μυλωνάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πρόεδρος τόνισε για μιά ακόμη φορά ότι η νέα γενιά νοιώθει υπερήφανη για την Ελληνική Καταγωγή της, ότι θα αγωνισθούν όπως και οι γονείς τους να διατηρήσουν όσα εκείνοι δημιούργησαν, παραμένοντας συγχρόνως πιστοί και αφοσιωμένοι στην Ελλαδα και την Ορθοδοξία.

Η Σχολική Εορτή την οποίαν εν συνεχεία παρουσίασαν οι μικροί μαθητές του Ελληνικού Σχολείου, με απαγγελίες και Παραδοσιακούς χορούς, εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους σε τέτοιο βαθμό, όπου με φωνές και συνεχή χειροκροτήματα εκδήλωναν τον θαυμασμό τους προς τις Κυρίες που έχουν αναλάβει την διδασκαλία στα Σχολεία της Ενορίας / Κοινότητος και για το πολύτιμο έργο που με τόση αγάπη και αφοσίωση επιτελούν.

Πράγματι, όλοι όσοι συμβάλλουν σ΄αυτό το μεγάλο έργο να νοιώθουν υπερήφανοι για την συμβολή τους σ΄αυτό, και να ξέρουν ότι όλη η Παροικία παρακολουθεί και συγχρόνως αναγνωρίζει την πολύτιμη αυτή προσφορά τους.

Τα νέα αυτά βλαστάρια είναι ότι καλύτερο έχουμε. Και στην σωστή τους ανατροφή, την Ελληνοχριστιανική, έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες και προσδοκίες μας για το μέλλον της Παροικίας. Ο Αρχαίος Ελληνας Φιλόσοφος Πυθαγόρας (580-490π.Χ) έλεγε: “Αρχή Κοινωνίας απάσης νέων τροφά”.

Δηλαδή “θεμέλιο κάθε Κοινωνίας είναι η ανατροφή των νέων.

Με αισθήματα βαθειάς ικανοποίησης, και αφού γονείς, μαθητές και Δασκάλες διασκέδασαν για αρκετες ώρες με Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς, έληξαν και για φετος οι Εορτασμοί της Εθνικής μας Επετείου, αφήνοντας σε όσους παρευρέθηκαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

Φωτογραφίες της  Νεκταρίας Betham και του  Σταύρου Παγουλάτου.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες