Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Κατερινούς (ΦΩΤΟ)

Loading...


 του Σπύρου Συμεών

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανυγήρισε η Ι.Μ. Παναγίας Κατερινούς και εφέτος.

Αφ΄Εσπέρας τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ, αρτοκλασίας στο προαύλιο της Μονής όπου πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος την Παναγία στο μοναστήρι της το οποίο τιμάται στο Γενέσιον της Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον κύρηξε ο Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Παύλος Ντανάς ο οποίος τόνισε την καθαρότητα του προσώπου της Υπερευλογημένης Θεοτόκου.

Το βράδυ τελέσθηκε Ιεράν Αγρυπνίαν εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Π. Ιωσήφ Ζωγράφου της Ι.Μ. Μυρτιάς.
Το πρωί δε τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και υπαίθρια Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην γέννηση της Παναγίας γεγονός που αποτέλεσε χαρά για όλη την ανθρωπότητα. Μέσω της Παναγίας έγινε η ενανθρώπιση του Λόγου του Θεού όπου λύθηκε η κατάρα των ανθρώπων και άνοιξαν οι πύλες του Παραδείσου. Καταργήθηκε ο θάνατος δωρίζοντάς μας την Αθανασία.

Ο καθένας μας έχει επικαλεστεί πολλές φορές στην ζωή του την Παναγία και έχει δει φανερά θαύματα στην ζωή του. Η Παναγία είναι αυτή που προστρέχει στους πονεμένους και κατατρεγμένους, αυτή που μεσιτεύει καθημερινά στον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό. Η Παναγία κάνει αισθητή την παρουσία της στο μοναστήρι της, εδώ στην Ι.Μ. Κατερινούς, στο ιστορικό της μοναστήρι, δεν είναι λίγα τα θαύματα που έχουν γίνει μπροστά στην θαυματουργή της εικόνα, για αυτό και αποτελεί ένα μεγάλο προσκύνημα της περιοχής.

Στο τέλος ευλόγησε τα κόλλυβα της Παναγίας και μετά την απόλυση ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής του Νομού κ. Καραγκούνης , για την ευλάβειά τους και την κατάνυξη με την οποία συμμετείχαν στις ακολουθίες. Ευχαρίστησε δε και την διαχειριστική επιτροπή της Μονής καθώς και όσους βοήθησαν και συντέλεσαν στην λαμπρή αυτή πανήγυρη. Ευχαριστώντας τους νέους και τις νέες που κατέκλισαν το μοναστήρι της Παναγίας τους ζήτησε να συνεχίσουν έτσι και τους προέτρεψε να γίνουν λαμπρά παραδείγματα μίμησης.

Μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ παρατέθηκε και τράπεζα κατά τα αγιορείτικα μοναστηριακά πρότυπα.

Παναγία Κατερινού, μια ευχή, μια λαμπάδα, μια επιθυμία εκπλήρωσης, ένα κομποσχοίνι ταμένο ευλαβικά από τον προσκυνητή σου. Να μεσιτεύεις πάντα και δια εμέ που υπηρετώ, Εσένα, τον Υιόν σου και τους Αγίους του, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκομαι. Η αναξιότις μου…

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες