Λαμπρός διπλός εορτασμός στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Διπλή εορτή γιόρτασε σήμερα Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015 η Κέρκυρα.

Εκτός από την μεγάλη Δεσποτική εορτή της εισόδου του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, το νησί θυμήθηκε τον προστάτη του Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος λύτρωσε τον τόπο θαυματουργικά από την πανώλη.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει πλήρως η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου, αλλά μόνο μία μικρή περιφορά πέριξ του Ιερού Ναού. Παρόλα αυτά πλήθος κόσμου εκκλησιάστηκε στο Ιερό προσκύνημα, όπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε την δέηση της λιτανείας εντός του Ιερού Ναού.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε το γεγονός ότι ο Χριστός εισήλθε στα Ιεροσόλυμα επάνω επί πώλον όνου. Έδειξε με αυτό τον τρόπο ότι επεκράτησε της αλογίας της φύσεως και του κόσμου. Αυτή η αλογία η οποία σε εμάς έχει να κάνει με τα πάθη μας και την επιλογή μιας ζωής χωρίς Θεό χρειάζεται θεραπεία και σήμερα.

Η ταπείνωση, η πίστη στο Χριστό αλλά και η επίκληση της χάριτος των Αγίων, με επικεφαλής τους για την Κέρκυρα τον Άγιο Σπυρίδωνα, αποτελούν τα πνευματικά όπλα που μπορούν να δώσουν νέο νόημα στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να βιώσουν πνευματικά τα μηνύματα των ημερών και να πάρουν ζωή από την κοινωνία με το πρόσωπο του Χριστού.

0504kery.JPG
0504kery1.JPG
0504kery2.JPG
0504kery3.jpg
0504kery4.JPG
0504kery5.JPGΕτικέτες