Λαμπρή υποδοχή του Ι. Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με απλότητα και λαμπρότητα συγχρόνως, πραγματοποιήθηκε Παρασκευή, 19 Ιουνίου, ώρα 7 το απόγευμα, η επίσημη υποδοχή Αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, στην ομώνυμη Αδελφότητα «Η Αγία Φιλοθέη», η οποία έχει έδρα της το Αγρίνιο. 

          Στη οδό Μακρή έγινε η υποδοχή από  τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Γραμματέας Συνοδικής Επιτροπής και Δημοσίων σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης Αθηνών.
Μετά την υποδοχή σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατάληξη την Αδελφότητα της «Αγίας Φιλοθέης», όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας. Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ, Γεώργιος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφεριάρχης Δ. Στερεάς κ. Χριστίνα Σταρακά, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, ιερείς και πλήθος κόσμου.
Τιμές απέδωσε τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Κονήδα.
Το Σάββατο τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Το Απότμημα του Ιερού Λειψάνου θα παραμείνει στον Ι. Ναό της Αγίας Φιλοθέης

Φωτογραφίες: agrinioreport.com

 Ετικέτες