Λαμπρά τα Θεοφάνεια στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστού λαού.

Ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανεία, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατέληξε στην παραλία της πόλης. Ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι τοπικές Αρχές, υπό δριμύ ψύχος και σποραδική χιονόπτωση, επιβιβάστηκαν σε ευπρεπισμένο, για την περίσταση, πλοιάριο, το οποίο έριξε άγκυρα στο κέντρο του κόλπου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αγίασε τα ύδατα, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα, στην οποία βούτηξαν δεκατέσσερις (14) θαρραλέοι άνδρες, που αψήφησαν τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, λαμβάνοντας την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας, την στιγμή της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, χαρακτηριστικά ιδιώματα της Οποίας είναι η αγάπη και η ενότητα. Ευχήθηκε αυτά τα στοιχεία, συνοδευόμενα από τον άνωθεν φωτισμό, να χαρακτηρίζουν όλους μας, σε μια εποχή δύσκολη, κατά την οποία πρέπει ν’ αποφευχθεί πάση θυσία η πόλωση και ο διχασμός, για να εξέλθει ο λαός μας από την κρίση και η πατρίδα μας να πορευθεί στο μέλλον με αισιοδοξία.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Σώματος, παρουσία των Λιμενικών και των λοιπών τοπικών Αρχών.

Πηγή Φωτογραφιών: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣΕτικέτες