Λαμπρά τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα- Μήνυμα ενότητας από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ηλιόλουστη Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην παραλία της πόλης.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, κατευθύνθηκε στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί κολυμβητές, παρά το δριμύ ψύχος, έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε, για δεύτερη φορά, ο νεαρός Σπύρος Γιαννακόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κολυμβητές και τους μοίρασε ένα μικρό σταυρό ως ευλογία.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την εικόνα της Βάπτισης έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Στο κήρυγμά του, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή ημέρα στέλνει μήνυμα ενότητας προς όλους. «Ήρθε πλέον η ώρα να έχουν αντίκρυσμα οι πράξεις και τα λόγια μας. Ο λαός μας χρειάζεται την ενότητα και τη συνοχή όσο ποτέ. Όταν ο λαός διχάστηκε, η ιστορία μάς έδειξε ότι τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια». Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

0601mes.jpg
0601mes1.jpg
0601mes2.jpg
0601mes3.jpg
0601mes4.jpg
0601mes5.jpg
0601mes6.jpg
0601mes7.jpg
0601mes8.jpg


Ετικέτες