Λαμπρά εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου 2015 στην Νάξο και συγκεκριμένα στο Νεόδμητο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτου και πολιούχου του νησιού.

Πλήθη πιστών, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη και ευλογία του Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Νικοδήμου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη ευλάβεια τους στον Θεό και τον «δικό τους» Άγιο Νικόδημο.

Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος Πατρών κ. Χρυσόστομος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την παραμονή, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 το απόγευμα, και ώρα 20:00μ.μ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλίνικος παρουσίασε τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 3.00 το πρωί της Δευτέρας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στους δρόμους της Νάξου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι προαναφερθέντες ως άνω Αρχιερείς, όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού και Περιφερ. Διοικητής Κυκλάδων και οι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην κεντρική Πλατεία και επί της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας (η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) ο κ.Καλλίνικος ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων των παρισταμένων, των απανταχού Ναξίων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που περνάει το Έθνος μας και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που με την φροντίδα της Ηγεσίας του λάμπρυνε και φέτος την Πανήγυρη.

20150713_130137.jpg
20150713_130706.jpg
20150713_134740.jpg
20150713_134836.jpg
DSC00184.JPG
DSC00200.JPG
DSC00213.JPG
DSC00241.JPG
DSC00283.JPG
DSC00310.JPG
DSC00335.JPG
DSC00363.JPG
DSC00391.JPG
DSC00411.JPG
DSC00436.JPG


Ετικέτες