Λαγκαδά Ιωάννης: Χρέος μας είναι να αγαπήσουμε τους εκλεκτούς του Θεού(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 06 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η ανάμνησις του εν Χωναίς θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος ευρίσκεται εις την κωμόπολη της Ασσήρου

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, αναφέρθηκε εκτενώς στα νοήματα της σημερινής ακουσθείσας Ευαγγελικής Περικοπής τονίζοντας ότι πρέπει να πάψουμε να μιμούμεθα τους πολλούς. Χρέος μας είναι να αγαπήσουμε τους εκλεκτούς του Θεού, τους Αγίους, των οποίων το παράδειγμα και ταπεινό φρόνημα οφείλουμε να μιμηθούμε. Στην περίπτωση κατά την οποία επιτρέψουμε εις τον εαυτό μας να κυριαρχείται και να πηδαλιουχείται από την έπαρση και την αλαζονεία, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχίσουμε να περιφρονούμε τον Θεό, θα βρεθούμε έξω από όσα απλόχερα μας χαρίζονται, τα αγαθά δηλαδή της βασιλείας Του.

Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε ότι στην ζωή μας η έννοια του εκλεκτού ταυτίζεται με κριτήρια, που δεν είναι πάντα θεμιτά. Συχνά προσπαθούμε να φανούμε καλύτεροι, για να είμαστε οι εκλεκτοί. Ως εκλεκτός όμως αναδεικνύεται καθείς εκ της προσωπικής στάσεως στη ζωή, εκ του προσωπικού περιεχομένου της καρδίας του ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Καταλήγοντας τόνισε ότι καθείς από εμάς είναι ένας έμψυχος ναός μέσα εις τον οποίο κατοικεί ο Θεός, το Πνεύμα το Άγιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, πρέπει να ευπρεπίσουμε τον οίκο μας, να καθαρίσουμε τις καρδιές μας και να ετοιμάσουμε τις ψυχές μας, ώστε να έρθει και να ενοικήσει εν αυτή ο Κύριος της δόξης, ώστε να καταστήσουμε εαυτούς εμψύχους ναούς, εις τους οποίους θα δίδεται η ζώσα μαρτυρία της πίστεως.