Λαγκαδά Ιωάννης: «Να μεταδώσουμε, στα παιδιά μας και σε όλη την ανθρωπότητα, το μήνυμα της Αγάπης του Θεού» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μνήμη του εν Αγίοις ημών πατρός Ακακίου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης εορτάστηκε δεόντως, κατά το διήμερο 15 και 16 του μηνός Αυγούστου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το απόγευμα της 15ης του μηνός Αυγούστου, τελέσθηκε εις τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, της παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, εκομίσθη υπό του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Ευσεβίου Σπουργίτη, το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Ακακίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια της οποίας μεταξύ του πολυαρίθμου πλήθους πιστών παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της κωμοπόλεως της Λητής.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, έκανε λόγο για τον βίο και το έργο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Ακακίου καθώς και των Πνευματικών του Πατέρων του όπως ήταν, ο Άγιος Νήφων, ο από Θεσσαλονίκης Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ο Όσιος Θεόφιλος ο Μυροβλήτης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς και στα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, τονίζοντας στο τέλος ότι ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Ακάκιος, εκτός των άλλων με το όνομά του, μας διδάσκει την ακακία προτρέποντας μας ταυτόχρονα να την αφαιρέσουμε ολοκληρωτικά από την καρδιά μας, γενόμενοι καλοί άνθρωποι, άνθρωποι του Θεού, με Πίστη, με Αγάπη και με την διάθεση συγχωρέσεως του αδελφού μας.

Μέσα από το παράδειγμα της πνευματικής οικογένειας του Αγίου Ακακίου, όλοι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να αντλήσουμε φως και πνευματικές δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στον σύγχρονο κόσμο, στα παιδιά μας, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα, το μήνυμα της Αγάπης του Θεού, που βγαίνει μέσα από την ζωή των Αγίων, οι οποίοι σφραγίζουν την ζωή της Εκκλησία μας και επομένως και την ζωή όλων μας.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία της παλαιάς αδελφότητος του «Αγίου Μανδηλίου», που υπάρχει στην περιοχή της Λητής, ενώ παράλληλα διαβάστηκαν και τα κόλλυβα του προσφάτως ανακηρυχθέντος και αναγραφόμενο μαζί τον Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη, σύμφωνα με την με υπ’ αριθμ. 613/10-07-2013 Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη Αγιοκατατάξεως εις τας Πατριαρχικάς Δέλτοις, Αγίου Ακακίου Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης.

DSC_7310.JPG
DSC_7320.JPG
DSC_7328.JPG
DSC_7333.JPG
DSC_7363.JPG
DSC_7369.JPG
DSC_7377.JPG
DSC_7412.JPG
DSC_7444.JPG
DSC_7455.JPG
DSC_7494.JPG


Ετικέτες